Retina-skärmar
2014-03-24

Retina-skärmar

Man kan aldrig förneka teknikens framsteg. Hela tiden, varje dag, forskas det och provas olika nya och bättre sätt att lösa olika problem och uppgifter. Resultaten låter inte heller vänta på sig, snarare pressas de ut i marknaden för att bli ett ytterligare försäljningsargument mot en mer och mer kräsen konsumentkår. Införandet av Retina var ett stort steg framåt.

Införandet av Retina-skärmar i Apples produkter kan mycket väl ha varit det som gjort att företaget idag fortfarande behåller sin stora ställning på världsmarknaden. Denna högupplösta skärm slog verkligen knock på konkurrenterna när den kom och att man kunde ta ett så stort steg framåt när det gäller LCD-tekniken var knappast väntat, men mycket roligt. Med en Retina-skärm får man nämligen den absolut bästa upplösningen som finns på marknaden, fyra gånger så bra som sin föregångare.

Det enda som man nu kan påstå vara begränsningen beträffande upplevelsen av skärpa och djup i skärmen är de egna ögonen. Det börjar bli mer och mer osannolikt att det är skärmens fel att det inte ser ut som det ska. Det blir då snarare aktuellt för dig att istället kolla upp om du har något problem med din syn. En Retina-skärm är en detaljerad skärm som på ett utmärkt sätt återger färger och tar hand om alla de viktigaste delarna av paletten. Ett problem man har haft tidigare med skärmar är reflektioner, något som Retina-skärmen uppenbarligen nästan helt löst. Skärmen är nämligen behandlad på ett bättre sätt för att bli kvitt reflexer, vilket minskar glansproblemet betydligt.

Retina är en stor milstolpe i teknikens utveckling och inte enbart av de anledningar som vi hittills har kunnat presentera. Många är säkert medvetna om att det är ett stort problem med vinklar när man sitter framför sin bärbara dator eller sin platta och försöker hitta den perfekta vinkeln så att man ska kunna se skärmen på ett bra sätt. Här är Retina överlägsen. Tekniken gör vinkeln nämligen närmast oväsentligt, vilket betyder att du kan titta på en bra högupplöst skärm från mängder av vinklar.

Med Retina-skärmar sätter Apple alltså en helt ny standard beträffande hur bra skärmar ska se ut och vad de ska kunna producera. Sannolikt kommer världen kring skärmutveckling aldrig att bli sig lik igen, vilket är en fördel för alla de konsumenter som hela tiden kräver och efterfrågar bättre och snyggare lösningar. Oftast är det för dessa människor inte en fråga om hur mycket det kostar, snarare om hur tekniskt fulländat det allra senaste i skärmväg är. Detta öppnar också upp för en marknad som hjälper dig att skydda din högupplösta skärm. En av många e-butiker som hjälper dig (eller kanske förvirrar dig mer) i tillbehörsdjungeln är www.themobilestore.se.

Mer läsning och jämförelser om Retina-skärmar finner du här.

Allt material är skyddat av upphovsrätten | © 2014