Lovande träningsapp hade premiär på nordligt Friskis
2014-08-12

Lovande träningsapp hade premiär på nordligt Friskis

Bild: Friskis & Svettis. Fotograf: Alvreten

Appen Myactive är tänkt att användas till att logga och dela den egna gymträningen med vänner och instruktörer. Infotech Umeå kunde avslöja att Friskis & Svettis Skellefteå blev den första anläggningen i Sverige som erbjuder sina kunder tjänsten.

Grundaren till Myactive, Jon Wingård, berättar att Myactive är som en digital träningsdagbok. Till skillnad från en analog dagbok innehåller den dessutom tillgång till sociala medier för att göra det enkelt att dela träningsresultat och statistik. Appens syfte är att inspirera till tränande och göra det lättare för användaren att nå sina mål. Wingård ser appen som en möjlighet för den som tränar att bli en aktiv deltagare i samtalen som träning och fitness idag lockar till.

Friskis & Svettis blev först ut som pilottestare eftersom de tidigt såg potentialen i att kombinera gymträning med det sociala. Tanken är att flera regionala Friskis & Svettis-anläggningar ska anslutas allteftersom. Många andra företag har insett att träning och sociala medier fungerar väldigt bra ihop. Man kan se detta bl.a. hos hälsodrycken Celsius som har fått en otrolig viral spridning. Top Formula är ett annat exempel. Företaget har visserligen funnits på nätet sedan 2004 men har den senaste tiden satsat enormt på det sociala och har vunnit flera tusen följare på Facebook genom detta.

På Myactives webbsida kan vem som helst reservera ett användarnamn och registrera sig för att så småningom få en inbjudan till appen. I dagsläget finns ingen information om när Myactive kommer att göras tillgänglig för allmänheten, men av siten att döma är detta något som kommer att ske på sikt. Make all your activities count, är mottot.

Allt material är skyddat av upphovsrätten | © 2014