E-maintenance lanserar ny metod för att undvika oönskade driftstopp genom avancerade algoritmer och Big data
2014-09-30

E-maintenance lanserar ny metod för att undvika oönskade driftstopp genom avancerade algoritmer och Big data

Den som någon gång arbetat inom tillverkningsindustrin vet hur dyrt det kan bli – och det snabbt – vid ett oplanerat och tillika oönskat driftstopp. Plötsliga, oväntade driftstopp beror enligt Almi på att företaget inte har koll på vilket tillstånd maskiner och utrustning. Almi Invest har investerat i företaget E-maintenance som tagit fram en metod vars syfte är att kontinuerligt mäta och analysera en utrustnings kondition.

Med hjälp av E-maintenance kan ett företag förutse tidpunkten för eventuella driftstopp och på så vis spara upp till 40 %. Lösningen ”ser in i framtiden”, något som hjälper driftsansvariga i planeringen av verksamheten. Hur? E-maintenance använder sig av unika (patenterade) algoritmer och analysmetoder och kan därmed utföra analys, diagnos, prognos och prediktion. Förutsedda driftstopp innebär att stillasittande, spill och energiförluster kan minskas, säger Basim Al-Najjar som är professor i systemekonomi vid Linnéuniversitetet och VD för E-maintenance.

Almi Invests investment manager Per Heander säger i ett pressmeddelande att det inte råder några tvivel om att det i konceptet finns en stor kundnytta. Informationen som kan fås med hjälp av E-maintenance är kritisk för många företag.

ABUS Kransystem AB tillverkar kranar och hjälpmedel för tunga industrier. Företaget har egna tekniker som underhåller produktionen men bistår också med service till kunder. Detta kan potentiellt verka inom ramarna för verksamhetens affär då man i två led kan effektivisera. Lär mer om företaget: http://www.abus-kransystem.se/Om_foeretaget

Regional kunskap med ett internationellt perspektiv är Almi Invests melodi. Investmentbolaget finns över hela Sverige och har en portfolio beståendes av 350 tillväxtbolag i ett flertal olika branscher.

Allt material är skyddat av upphovsrätten | © 2014